"Nu ma asteptam ca "Scurta istorie a timpului" sa aiba atata succes -- avea sa marturiseasca Hawking.
Ea a ramas timp de peste patru ani pe lista celor mai bine vandute carti din Sunday Times, adica mai mult decat a rezistat acolo orice alta carte, fapt remarcabil pentru o lucrare stiintifica ... citeste mai departe
Universul intr-o coaja de nuca ne poarta catre frontierele fizicii actuale, acolo unde realitatea e deseori mai stranie decit fictiunea, pentru a explica publicului larg pricipiile care guverneaza universul.
Peisajul e fantastic: particule, suprafete si corzi se misca in unsprezece dimensiuni, gaurile negre se evapora si dispar, luind cu ele taina ... citeste mai departe
Nici o carte de stiinta nu s-a bucurat vreodata de popularitatea Scurtei istorii a timpului: timp de mai bine de patru ani s-a aflat pe lista de bestseller-uri din Sunday Times, mai mult decât orice alta carte
Explicatia acestui succes tine de natura intrebarilor pe care le pune aici Stephen Hawking, ... citeste mai departe
In recenta sa scriere memorialistica al carei titlu trimite, evident, la Scurta istorie a timpului, steaua cea mai stralucitoare a unei intregi serii de carti despre misterele universului, Stephen Hawking se priveste pentru prima oara pe sine, trecându-si in revista viata si opera de fizician teoretician.
Încercând sa lamureasca momentul nasterii universului, cosmologia ultimelor decenii a ajuns în punctul cel mai fierbinte al fizicii: necesitatea elaborarii unei teorii care sa descrie toate interactiunile din natura.
Aici, dificultatea esentiala tine de incompatibilitatea dintre relativitatea generala, valabila la scara cosmica, si mecanica cuantica, creata pentru a explica fenomenele de ... citeste mai departe
In cartea Marele plan, Stephen Hawking si Leonard Mlodinow îsi confrunta cititorii cu unele dintre cele mai profunde si grave întrebari pe care si le pot pune oamenii:
STEPHEN HAWKING este fizicianul de exceptie care, imobilizat intr-un carucior, suferind din tinerete de sindromul lateral amiotrofic, tine legatura cu lumea printr-un calculator care "vorbeste" in locul lui.
Ceea ce nu-l impiedica sa se afle, prin studiile sale, in avangarda cercetarilor privind spatiul, timpul, originea universului si particulele elementare.